Loading...

Széleskörű szakmai ismerettel rendelkező szenior architekt kollégáink az IT infrastruktúra piacát folyamatosan tanulmányozva, a megjelenő új megoldások ismeretében, gyártóktól független módon segítik az ügyfél igényeknek leginkább megfelelő megoldás megtalálását. A tervezésnél kiemelt jelentőséget kap a befektetések költségmegtérülése - beleértve a beruházási és üzemeltetési költségeket -, valamint az infrastruktúra megbízhatósága.

Tervezési és tanácsadási szolgáltatásaink kiemelt területei

 • Helyzetelemzés, döntés előkészítés
  A vezetői ügyféligények megismerését követően az IT infrastruktúra optimalizáció tervezésének első lépése a pontos helyzetfelmérés, a meglévő IT környezet és kihívásainak feltérképezése. Cégünk az IT infrastruktúra pontos felmérését saját fejlesztésű szoftverekkel (Adatcentrum rendszer, License Tool) támogatja, valamint saját módszertannal rendelkezik az infrastruktúra középvezetői és üzemeltetői szinten meglévő információinak felmérésében.
   
 • IT beruházás kiválasztási folyamatának támogatása
  Minden az üzleti stratégiát megvalósító IT beruházás, beszerzés gondos előkészítést igényel. Mint ilyen a kiválasztás, azaz az igény megfogalmazás, pályáztatás, szerződéskötés folyamatának lebonyolítása sokrétű tapasztalatot tesz szükségessé. Több éves gyakorlatunk és tapasztalatunk ezen a téren képessé tesz bennünket az igények megfogalmazásának műszaki irányítására, az elkészülő koncepciók szakmai véleményezésére, valamint akár a teljes tárgyalási – kiválasztási folyamat végrehajtására.
   
 • IT költségek rövid- és középtávú csökkentése
  Ügyfélmegkereséseink egy részének célja az IT infrastruktúra költségeinek rövid- és középtávú csökkentése, melyet tapasztalatunk alapján gyakran a szoftverkörnyezetek licenc optimalizációjával érhetünk el. Ez esetben a helyzet részletes megismerését követően cégünk meglévő módszertanaira építve gyors segítséget képes nyújtani a lehetőségek feltárásában és a stratégia kidolgozásában.
   
 • Hosszú távú tervezés, jövőkép megfogalmazása
  Tapasztalatunk szerint a vállalatok csupán pár évre előre rendelkeznek IT stratégiai tervekkel. A hosszabb távú, akár 5-10 évre előre vetített elképzeléseinkben gyakran bizonytalanok, miközben ismert, hogy az IT adta lehetőségek kiaknázása egyre inkább meghatározza a vállalatok jövőbeli versenyképességét. Az új technológiák és trendek, mint például a felhő alapú szolgáltatások ismeretében ügyfeleinket segítjük a vállalat jövőképének megfogalmazásában, cégük új informatikai koncepciójának felállításában. A hosszú távú stratégia részeként elkészítjük az IT stratégiai mérföldköveit, több éves ütemtervét.
   
 • Stratégia megvalósításának támogatása
  Az IT stratégiai projektek tervezésen túl cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik azok megvalósításában is, számos IT infrastruktúra bevezetését és konszolidációját támogattuk az évek során. A megvalósítás részeként ügyfeleink támogatására állunk a projekt megtérülések monitorozásával, IT projektmenedzsmenttel és a szakmai operatív feladatok kivitelezésének támogatásában.

Technológiák